Dinsztelt tarja Ménesi módra
Szerző:
Ménesi Szabolcs
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 2db
Recepthez kapcsolódó történetem...
Nagymamám tudta nagyon jól csinálni... Igen finom, könnyen elkészíthető húsétel. Gyerekkorom ünnepi lakomáin volt főfogás.
Hogyan készítsd el...
Ha nem szeretsz a húsvagdosással bíbelődni - ahogy én sem, a hentes "felszeleteljem-e?" udvariassági kérdésére felelj igennel... Öröm ez neki is, neked is... Ő élhet a hivatásának, te meg egy pillanatig vegának érzeheted magad. Szóval... a szeletekre vágott tarját, forró olajon egyenként pirítsuk meg! Nem kell elégetni - ahogy én tettem. A lényeg, hogy a hús felülete picit megpiruljon, ezáltal bent tartja a nedvességet az ízekkel/zamatokkal egyetemben.
Miközben a hús lepirul, készítsük elő a zöldséget - no, ezért égett nálam oda a hús. :) !
A lepirított húsokat, szép sorban rendezzük el a serpenyőben! Szórjuk meg gombával, sózzuk meg finoman, majd
pároljuk, amíg a gomba összeesik.
Miután a gomba összeesett, terítsük a tetejére a szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert.
Pároljuk tovább, majd szórjuk rá a cikkekre vágott lilahagymát, végül a padlizsánt! Szórjuk meg finoman őrölt borssal.
Az egészet lassú tüzön hagyjuk rotyogni, amíg a hús omlóssá nem válik.
Míg az omlóssá válás folyamatban van, jöhet a köret... Az egyszerűség kedvéért legyen ma petrezselymes krumpli! (Nem burgonya - azt csak az értelmiségiek hívják annak). Ezt úgy csináld, hogy a nem egészen megfőtt - ami az én esetemben szintén szénné főtt - krumplit megforgatod üvegesre pirított hagyma, zeller és petrezselyemlevél elegyében. Picit hagyd hogy odakapja az alját!
A köretet és a húst - ha megtalálod a zöldségtengerben, halmozd egy tányérra, díszítsd egy levélke görög bazsalikommal, fényképezd le és tedd fel a főzőshowra! :)))
Jó étvágyat!
Mit innék hozzá...
Vörösbort
Ilyen körettel tálalnám...
Tálalhatod rizzsel is, ha kínai vendégeket vársz! Magam részéről, magyar ember egyen magyar krumplit!
Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!