Forralt bor
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Ital
Elkészítéséhez szükséges idő: 10 perc Nehézségi fok: 1
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
2 ágacska fahéj
7 dkg cukor
8 dl vörösbor
4 szelet citrom
8 darab szegfűszeg
3 darab szegfűbors
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 108.8kcal Fehérje: 0.1g Zsír: 1.5g Szénhidrát: 41.8g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Kéz- és lélekmelengető ital. Elengedhetetlen tartozéka a karácsonyi hangulatnak a zimankós decemberi hidegben. S ha már az orrunk is kellőképpen kidugult a forró fűszeres bortól, emlitésreméltóan csodás illatát is élvezhetjük.

Hogyan készítsd el...


Hogyan készítsd el...
Keress egy nagyobb lábost (mindenesetre 1 liternél mindenképpen nagyobbat) :) ebben lassú tűzön forrásig óvatosan kevergesd a bort a cukorral és a fűszerekkel. Nem szabad felforralni, mert akkor az alkohol kipárolog és a végeredmeny forró limonádé lesz, ami - valljuk be nem annyira szivmelengetően karácsonyi.) :) Ezután vedd le a tűzről, reszelj bele egy kis citrom- vagy narancshéjat, ha kell még izesitsd egy kis cukorral és forrón csészékbe öntve tálald egy szelet citrommal. Ha felvágósabban szeretnéd felszolgálni vendégeidnek az italt, akkor tehetsz a csészékbe egy rúd fahéjat is.

Milyen alkalmakra ajánlom...
A forralt borhoz véleményem szerint kiválóan passzolnak például a pogácsák, sós sütik. Akár sülthúsok mellé is felszolgálhatjuk, ha még karácsonyibbá szeretnénk tenni a hangulatot az asztalnál. Piacon, karácsonyi vásárokon fröccsenős sültkolbászt, kürtös kalácsot ajánlanék fogyasztani mint "csúszásgátlót", hogy az ember ne álljon egyből fejre a jeges úton már az első pohár után. :)Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!