Alapanyag megnevezése...
vörösbor

Alapanyag mértékegységei...
l,dl,pohár,izlés szerint

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 0.1kcal fehérje: 0g zsír: 0.3g szénhidrát: 65g

Alapanyag leírása...
A bor szőlőből készülő alkoholtartalmú ital. Mezopotámiából indult el világhódító útjára Európába, Afrikába, majd a 16. században a spanyolok által Amerikába, majd végül Ausztráliába és Új-Zélandba. A szőlőszemekből kipréselt must alkoholos erjedésével készül. Az éves csapadékmennyiség határozza meg a szőlőtermés (és így a bor) mennyiségét, a napsütéses órák száma pedig a cukorfokot. A szőlőt általában szeptember végén szüretelik, az aszúszőlőt később. Forras: http://hu.wikipedia.org



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!