Nyári borkocsonya
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Desszert,Ital
Elkészítéséhez szükséges idő: 10 perc Nehézségi fok: 1
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
20 dkg fekete áfonya
3 dl vörösbor
1 darab zselatin
20 dkg földieper
4 evőkanál cukor
3 dl fehér bor (száraz v. félszáraz)
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 254.3kcal Fehérje: 1.1g Zsír: 0.2g Szénhidrát: 29.1g
Recepthez kapcsolódó történetem...
A recepthez hasznalhatsz Rose bort es az epren kivul malnat is. Ez a kellemes, udito desszert kivaloan alkalmas nyari kerti party-k, sutogetos barati osszeroffenesek levezetesere. Alkoholtartalma miatt jo eszkoz a jo hangulat megterettesehez is.

Hogyan készítsd el...
A borokat ontsd ossze egy nagyobbacska talban. Keverd el benne a cukrot es a zselatint, majd ovatosab forrald be, amig a zselatin surusodni nem kezd. Ezutan mar csak ra kell ontened a poharakban varakozo, mar elore megtisztitott es megmosott gyumolcsokre, ahogy a kepeken lathatod.

Ilyen körettel tálalnám...
Talalas elott pihentesd a hutoben, hogy a zselatin megkosson. (Szerintem a biztonsag kedveert keszits dupla adagot mindenkinek, mert kulonben egyenkent szaladgalhatsz majd a konyha es a kert kozott a repetakkal...) :)



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!