Rácponty ahogy Krúdy szerette
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Főétel
Elkészítéséhez szükséges idő: 30 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
2 darab ponty filé
1 csipetnyi
1 fej vöröshagyma
5 dkg bacon szalonna
1 evőkanál napraforgóolaj
1 darab paradicsom
20 dkg liszt
1 darab tojás
1 darab csemegepaprika
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 913.5kcal Fehérje: 30.4g Zsír: 47.3g Szénhidrát: 43.3g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Krúdy Gyula, regényíró aki életét női parfümök, jó ételek és italok illatának kábulatában töltötte igazi ínyenc volt, regényeiben is nagy figyelmet szentel ezen földi élvezetek ábrázolására. Az író a rácponty, marha- és körömpörkölt mellett a tányérhúsok (főtt marhahús) nagy kedvelője volt.

Hogyan készítsd el...
A megtisztított halat szeleteld fel. Sózd, borsod be és tedd a hűtőbe, amíg elkészül az alap. Az aprora vágott szalonnán kezd el pirítani a finomra vágott hagymát. Ha már üvegesre pirult, vedd le a tűzről, szórd meg pirospaprrikával és tedd bele a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Öntsd fel vízzel és hagyd egy kicsit főlni. (Így sűrű, szaftos kissé lecsós jellegű alapot kapsz. Most jöhetnek a halak. Fedő alatt lassú tűzön főzd őket. Ha megpuhult, tejfölös, lisztes habarással sűrítsd be. Ha kell még fűszerezd.

Ilyen körettel tálalnám...
"Galuskával a legjobb. " A galuskához, forralj vizet egy erre alkalmas lábosban. Egy kis só és egy kis olaj kell csak bele. A lisztet és a tojást keverd össze egy kis vízzel, amíg jó sűrű masszát nem kapsz. Ha a víz felfort szaggasd bele a tésztát és ha a víz újra felforrt kész is a galuska és leszűrheted.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!