Alapanyag megnevezése...
csemegepaprika

Alapanyag mértékegységei...
kg,dkg,darab

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 31kcal fehérje: 1.2g zsír: 0.3g szénhidrát: 3g

Alapanyag leírása...
A csemegepaprika (Capsicum annuum var. grossum) a közönséges paprika (Capsicum annuum) a többi fajtájánál nagyobb termésű, vastagabb húsú és általában kevésbé csípős változata. Az egyáltalán nem csípős (0 SHU, azaz Scoville-egység) fajtákat édes paprikának is nevezik. Lecsüngő termésük alakja általában harangra emlékeztet; barázdált, duzzadt. Főleg nyersen, saláták készítéséhez és főtt ételfélék alapanyagaként használják fel. Jellegzetesen ilyen étel a lecsó, de gyakorta ízesítenek vele különféle párolt vagy pörkölt jellegű húsételeket is. Ezeket a fajtákat kb. a kiültetés utáni 60–80. napon szedik le, amikor még világoszöldek, azaz nem jelent meg rajtuk a piros vagy sárga színezet – a kaliforniai paprikát azonban éppen hogy három (haragoszöld, élénksárga és vörösbordó) színváltozatban forgalmazzák. 7 °C alatt tárolva a hideg károsítja Forras: http://hu.wikipedia.org



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!