Sajttorta
Szerző:
gego
Recept: 6p, Stílus: 6p, Szavazatok száma: 2db
Cimkék: Desszert
Elkészítéséhez szükséges idő: 1 óra 20 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók
fő részére
|
Nagyításhoz klikk a képre!
|
125 g vaj
100 g vaníliás cukor
20 dkg darált keksz
25 dkg túró
40 dkg krémsajt
2 evőkanál liszt
3 darab tojás
15 dkg cukor
1 pohár tejföl
|
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 297.2kcal
|
Fehérje: 6.1g
|
Zsír: 10.3g
|
Szénhidrát: 32.9g
|
|
Recepthez kapcsolódó történetem...
Extra tipp: a morzsára teríts egy réteg gyümölcsöt + töltelék + gyümölcs a tetejére is, így igazán frissítő tortával lepheted meg a kedvesed/vendégeidet vagy akár saját magadat :-)
Hogyan készítsd el...
Tetszőleges belevalók: mazsola, fahéj,
aszalt vagy friss gyümölcsök, reszelt narancs- vagy citromhéj, tejföl helyett gyümölcsnektár
Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt a maximum hőmérsékleten.
Dolgozd el simára a túrót, majd add hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverd a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor teheted egyedivé a tortát. Öntsd a tölteléket a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd ezután díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, vagy hűtőben is lehűtheted fogyasztás előtt.
Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!