Flamenkó tükörtojás
Szerző:
gego
Recept: 6p, Stílus: 7p, Szavazatok száma: 1db
Recepthez kapcsolódó történetem...
-A végeredmény egy színes, egészséges és kiadós, igazi mediterrán reggeli.
Hogyan készítsd el...
1. Egy teflon serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd kezdd el pirítani a finomra vágott vöröshagymát. Amikor már üvegesre pirult, jöhet az összetört fokhagyma, valamint a színes, felkockázott paprika, a már félig megfőtt, kockázott burgonya, no és a fűszerek.
Párold együtt őket 5-10 percig.
2. Öntsd hozzá a paradicsomot, majd sózd meg az ételt. Hogy le ne égjen, gyakran kevergesd, de a profibbak rázogathatják is, így kevésbé törnek össze az alapanyagok, és esztétikusabb lesz az étel. Ámbár a csodálatos színek így is kellően magával ragadják az
embert.
Párold, amíg el nem fő a leve, ez körülbelül 15-20 perc, majd tarts egy kóstolópróbát - és ha szükséges, ragadd meg a sószórót ismét.
3. Négy tűzálló tányért vagy jénai edényt vékonyan olajozz be, és a megpuhult zöldséges szószt kör alakban rendezd el rajtuk, ügyelve, hogy közepükön maradjon hely a tojás számára: minden tányér közepébe egy-egy. Közepes hőmérsékletű sütőben 10-15 perc szükséges a tojás megsüléséhez.
Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!