Sajttorta
Szerző:
Recept: 6p, Stílus: 6p, Szavazatok száma: 2db
Cimkék: Desszert
Elkészítéséhez szükséges idő: 1 óra 20 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
125 g vaj
100 g vaníliás cukor
20 dkg darált keksz
25 dkg túró
40 dkg krémsajt
2 evőkanál liszt
3 darab tojás
15 dkg cukor
1 pohár tejföl
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 297.2kcal Fehérje: 6.1g Zsír: 10.3g Szénhidrát: 32.9g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Extra tipp: a morzsára teríts egy réteg gyümölcsöt + töltelék + gyümölcs a tetejére is, így igazán frissítő tortával lepheted meg a kedvesed/vendégeidet vagy akár saját magadat :-)

Hogyan készítsd el...
Tetszőleges belevalók: mazsola, fahéj, aszalt vagy friss gyümölcsök, reszelt narancs- vagy citromhéj, tejföl helyett gyümölcsnektár Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt a maximum hőmérsékleten. Dolgozd el simára a túrót, majd add hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverd a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor teheted egyedivé a tortát. Öntsd a tölteléket a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd ezután díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, vagy hűtőben is lehűtheted fogyasztás előtt.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!