Szilvás lepény (videó)
Szerző:
Recept: 6.5p, Stílus: 6.5p, Szavazatok száma: 2db
Cimkék: Desszert
Elkészítéséhez szükséges idő: 1 óra 20 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
100 g porcukor
4 darab tojás
200 g margarin
20 g vaníliás cukor
24 dkg liszt
10 szem szilva
1 teáskanál fahéj
5 dkg cukor
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 288.5kcal Fehérje: 3.3g Zsír: 0.5g Szénhidrát: 47.6g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Hurrááá, van szilváslepény!!! A falusi nagymamák jól bevált titkos fegyvere. Gyermekkorom gondtalan évei jutnak eszembe, ahogy porcukros orral ülök a kis sámlin és már a hatodik adagot tuszkolom serényen a nem kicsit viruló arcomba, amit a nagyi csak egy elismerő, büszke mosollyal kommentál... -Nézd meg a videó illusztráción a desszert.eu jóvoltából Varga Gábor ezt hogyan csinálja .

Hogyan készítsd el...


Hogyan készítsd el...
Első lépésként, habosítsad ki a margarint a tojás sárgájával és a porcukor felével, egy erre alkalmas keverőtálban habverővel, vagy fakanállal dolgozd egybe az alapanyagokat. (sorrend: tojás sárgája, porcukor és a szobahőmérsékletű margarin). A tojásfehérjét verd habbá a vaníliás cukorral, majd add hozzá a maradék rész porcukrot és folytasd a műveletet, amíg a hab teljesen ki nem keményedik. (ha fejjel lefele fordítod a keverőtálat, a hab benne marad. -Általában. :) Na, most a két komponenst keverd össze fokozatosan, különben a hab széttörik és a tészta lapos marad. A hab egy kis részét keverd el a porcukros, tojásos, margarinnal, majd add hozzá óvatosan a maradékot is. A lisztet lassú mozdulatokkal, részletekben keverd a tésztához, különben összeesik. Az így elkészült tésztát öntsd egy kilisztezett tepsibe. A megmosott kimagozott szilvákat helyezd a tetejére, majd szórd meg fahéjas kristálycukorral. Ha ezzel elkészültél, rakd be a szilváslepényt az előre felhevített 200 fokos sütőbe, majd menj és moss kezet. :) A munka oroszlán részével kész vagy. Ha a tészta megsült (kb. 25-30 perc) tedd ki a sütőből és pihentesd kicsit. Így könnyebben felszeletelhető és jobban elválik a tepsi falától a lepény.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!

Ménesi Szabolcs hozzászólása 2008.09.06. 10:29:51
Szerinte: a cikk stílusa 1-től 8-ig: 8p, a recept 1-től 8-ig: 8p
Én is megcsináltam. Jó anyag... :) Buliba vittem egy nagy tányérnyit. Mindenki nyalta a szája szélét. :)
gego hozzászólása 2008.07.24. 13:02:25
Szerinte: a cikk stílusa 1-től 8-ig: 5p, a recept 1-től 8-ig: 5p
Edi tegnap kiprobalta a receptet es en is kaptam a sutibol. Isteni volt.:D Batran ajanlom ezt a receptet.