Majoránnás csirke pirított naranccsal
Szerző:
Recept: 7.5p, Stílus: 7.5p, Szavazatok száma: 2db
Cimkék: Főétel
Elkészítéséhez szükséges idő: 30 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
2 dl tej
2 darab narancs
40 dkg csirkemell
1 izlés szerint majoránna
5 darab burgonya
15 dkg vaj
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 588.5kcal Fehérje: 14.9g Zsír: 0.7g Szénhidrát: 20.3g

Hogyan készítsd el...
A narancsokat pucold meg, és vágd fel karikákra. A csirkemelleket sózd meg, és enyhén klopfold ki. Serpenyőben hevítsd fel az olajat, és kezd el sütni őket. Szórd meg morzsolt majoránnával, és ha megsült, tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben pirítsd le a narancsokat. Ha már barnul egy kicsit a narancs, és levet is eresztett, óvatosan rakd vissza a csirkét, és forgasd át. Szükség esetén még sózd meg. Halmozd a narancsokat a csirke tetejére, és tálald burgonyapürével.

Milyen alkalmakra ajánlom...
Ha ügyesen van elkészítve, igazi "randifogas"lehet. Az étel színei és különleges gyümölcsös íze kiválóan alkalmas arra, hogy jó elismerést vívjon ki kedvesünktől, barátainktól, vagy akar főnökünktől is. ;)

Mit innék hozzá...

Konnyu, felszaraz, gyumolcsos feherbor,

Ilyen körettel tálalnám...
Burgonyapure, rizs es/vagy friss salatakoret



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!