Fokhagymas tejben pacolt pulyka steak
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Főétel
Elkészítéséhez szükséges idő: 3 perc Nehézségi fok: 1
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
4 gerezd fokhagyma
3 dl tej
1 izlés szerint
1 csipetnyi őrölt fekete bors
35 dkg pulykamell
20 dkg mozzarella
6 darab paradicsom
25 dkg burgonya
1 csipetnyi bazsalikom
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 170.7kcal Fehérje: 11.2g Zsír: 6.9g Szénhidrát: 5.8g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Igy az ünnepek rohamos kozeledtével, a nyitott szemmel járó emberek könnyedén kifoghatnak jó kis akciós pulyka-leárazásokat. Hogy több pénz maradjon az ajéndékvásárlásra és a forraltborokra a vásárokon, most feldobtam az oldalra egy borzasztóan egyszerű, de nagyon ütős pulyka receptet. (A mellékelt video csak a hangulatkeltés miatt került a recept mellé, ne próbáld ki, csak a saját felelősségedre.) :)

Hogyan készítsd el...


Hogyan készítsd el...
A húst vágd fel szép szeletekre. Sózd meg és borsozd, kissé meg is lehet klopfolni, hogy ne legyen már szegény madár annyira merev. :) Igy lazábban érezheti magát a serpenyőben. A tejet öntsd bele egy nagyobb edénybe a finomra vágott vagy átpaszirozott fokhanymával, majd tedd bele a húsokat, hogy azokat a tej teljesen ellepje es rakd be a hűtőbe, hadd pácolódjon a drága. Célszerű ezt az előző este megtenni, mert akkor a hús teljesen átveszi a finom izeket a pácból és a tejben lévő enzimek hatására hamvasan puhára fog sülni. Csepegtesd le a pácot a húsról, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon süsd őket ropogósra (amig a hús egy kis pirosas kérget nem kap). Köret: A burgonyát vágd hasábokra és enyhén sós vizben főzd meg majdnem teljesen (ne essen szét de már legyen érezhetően puha) majd szűrd le és a serpenyőben a felforrósodott olajon óvatosan forgatva piritsd meg kissé. Szeleteld fel a paradicsomot és a mozzarellát, majd helyezd a tányérra a képen látható módon. Locsold meg egy kis oliva olajjal (ha van) és szórd meg egy kis bazsalikommal. Mit innék hozzá: Chardonnay, Cuvée, Irsai Olivér,

Ilyen körettel tálalnám...
Igazából, minden, sült húsokhoz passzoló köret jól megy hozzá. Mivel ez egy egyszerű, szárazabb étel, én mindenképpen valami salátát (saláta öntettel), vagy esetleg burgonyapürét javasolnék hozzá, ami megtöri a hús egyhangúságát.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!