Almas pite Victoria Beckham modra :)
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 3db
Cimkék: Desszert
Elkészítéséhez szükséges idő: 30 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
25 dkg liszt
14 g margarin
1 dl víz
1 teáskanál fahéj
4 darab alma
1 csipetnyi
10 dkg cukor
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 214.7kcal Fehérje: 3.1g Zsír: 0.3g Szénhidrát: 49.1g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Hát... Beckham asszonyt sokan tarthatják jó előadónak, sztárfeleségnek, jó nőnek, vagy két lábon járó Gucci kirakatnak, mi több Angliában még az év üzletasszonya kitüntetést is megkapta a "Beckham" márkanév menedzseléséért. De egy dolog egészen biztos számomra. Az alábbi videóból egyértelműen kiderül, hogy Victoria nem fog milliókat keresni sztárszakácsként egyik TV csatorna hálózatán sem. (Kivéve persze mondjuk akkor, ha a Jamie Oliver féle, The Naked Chef sorozatnak az újraértelmezett verziójával rukkolna elő...) Lehet, azt még én is megnézném... :)

Hogyan készítsd el...


Hogyan készítsd el...
Első lépés ként melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A margarint a lisztel a sót és a cikor kb. 1/3-át dolgozd el egyenletesre egy erre alkalmas tálban. Fokozatosan adagold hozzá a hideg vizet míg a tészta gyurma állagúvá nem válik. Ha ezzel megvagy, felezd ketté a tésztát. Az egyik felet nyújtsd ki, (ez lesz a pite alapja) majd egyengesd bele a formába. A kilógó részeket elintézheted egy éles késsel. :) A töltelék: A meghámozott almákat reszeld le egy nagyobb tálba. Keverd el a cukorral és a fahéjjal. Hagyd állni egy kicsit, hogy a cukor felolvadjon.( kb. 20 perc elég is), majd facsard ki az alma levét a kezeddel különben a sütésnél a tészta szét fog ázni. Tipp: A kifacsart almához keverj egy kis búzadarát mert az felszívja a fölösleges folyadékot. Ha a töltelék kész, a sütő forró, már csak el kell egyengetni a tölteléket a tésztán és jöhet is a fedő réteg. Kinyújthatod a tésztát és befedheted vele az egész pitét, ilyenkor meg kell kicsit szurkálni villával. hogy a keletkező gőz ne pukkassza szét mint egy lufit, vagy lehetsz kreatívabb és tésztacsíkokat is rakhatsz a pitére. Tipp: Ha megkened a pite tetejét egy pici cukros vízzel szép karamell barnára hog sülni...Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!

Ménesi Szabolcs hozzászólása 2008.08.17. 17:59:47
Szerinte: a cikk stílusa 1-től 8-ig: 5p, a recept 1-től 8-ig: 5p
A hogyan készítsd el rovatba még beírnám, hogy semmiképpsem úgy, mint Backham asszony, mert akkor konzervbőlkievés előtt elfogy. Ez a nő tényleg nagyon gáz...