Fokhagymás bagett
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Előétel
Elkészítéséhez szükséges idő: 20 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
1 darab bagett
5 gerezd fokhagyma
200 g vaj
3 dkg petrezselyem
1 csipetnyi
1 csipetnyi őrölt fekete bors
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 297kcal Fehérje: 12.2g Zsír: 2g Szénhidrát: 58.7g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Nagyon ízletes és roppant egyszerűl előétel. Gyakrak félkész álapotban fagyasztottan is beszerezhető, de azért mindíg jobb a frissen készült. Figyelem! Randi előttmérsékelt fogyasztása sem ajánlott! :)

Hogyan készítsd el...


Hogyan készítsd el...
A bagettet irdald be, de ne vágd teljesen át. A vajat egyhén olvazd meg csak, hogy ne legyen fagyott és el lehessen keverni benne az átpaszírozott foghagymát és a frissen apróra vágott petrezselymet. Ízesítsd sóval, borssal majd töltds a fűszervajat a hasadékokba. Ha marad esetleg még, azt kend a bagett tetejére. Tekerd alufóliába és kb.200 fokon 10 percig süsd sütőben. Csinálhatsz sajtal turbózott változatot is. Reszelt sajt a bagett tetejére, aztán grillezd meg, vagy alufólia nélkul süsd a sütőben, így a sajt is szép aranyszínűre pirul majd.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!