Tortilla Española
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Előétel,Főétel,Köret
Elkészítéséhez szükséges idő: 15 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
4 evőkanál olívaolaj
4 darab tojás
3 darab burgonya
1 fej vöröshagyma
1 csipetnyi
1 csipetnyi őrölt fekete bors
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 421.5kcal Fehérje: 16g Zsír: 27.2g Szénhidrát: 20.8g
Recepthez kapcsolódó történetem...
A tortilla egy egyszerűen elkészíthető spanyol omlett, amely igen nagy közkedveltségnek örvend származási helyén Észak-Spanyolországban. Ez a burgonyából, hagymából és tojásból készülő étel fogyasztható reggeli ként, főétkezés része ként, önmagában, salátával, melegen és hidegen egyaránt.

Hogyan készítsd el...


Hogyan készítsd el...
Az olíva olajt egy serpenyőben hevítsd fel (ne nagyon, csak pont annyira, hogy a beledobott, megpucolt fokhagyma sercegjen) Ettől az olaj átveszi azt a kellemes foghagyma ízt. Ezeket egy kis idő múlva akár ki is veheted. A megpucolt burgonyát nagyon vékony szeletekre vágd fel a hagymával együtt és kezd el pirítani az olajon. Ízlésed szerint sóval és borssal ízesítheted. Ez alatt egy tálban verd fel a tojásokat, (ugyanúgy ahogy azt már reggelente a rántotta készítésénél megszoktad). A videóban látható módon a megpuhult burgonyát keverd el a felvert tojásban és öntsd vissza a serpenyőbe. Nem szabad kevergetni. Szépen süsd meg mindkét oldalát. A videóban a spanyol szakács bemutat egy okos trükköt arra, hogy hogyan fordíthatod meg legbiztonságosabban az omlettet úgy, hogy az ne essen szét. Szimplán csak fedd le a serpenyőt egy lapos tányérral, fordítsd át az ételt a tányérra, majd egyszerűen csúsztasd vissza sülni.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!