Palacsinta
Szerző:
Recept: 6.5p, Stílus: 6.5p, Szavazatok száma: 2db
Cimkék: Desszert
Elkészítéséhez szükséges idő: 30 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
4 darab tojás
500 dkg liszt
5 dl tej
2 dl víz
1 csipetnyi
2 evőkanál cukor
1 dl napraforgóolaj
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 442kcal Fehérje: 9.8g Zsír: 31.3g Szénhidrát: 26.9g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Véleményem szerint a palacsinta lényege nemes „egyszerűséggel” nem más, minthogy legyen valami, ami a csodálatos töltelékeket egybetartja. Így biztosítva kellő magabiztosságot, hogy a kiválasztott ízt biztosában és cseppmentesen eljuttathassuk táplálkozó szerveinkig. -A palacsinta irodalmi nyelven szólva, ha úgy tetszik maga a KOHÉZIÓ a készülő konyhai remekműben. :)))

Hogyan készítsd el...
Köszönet a videó illusztrációért James Provannak.


Hogyan készítsd el...
A titok nyitja a hozzávalók sorrendje. Először jönnek a tojások - 4 db. Azután jöhet a tej, úgy 5 dl. Ezt elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a lisztet. Annyit, hogy sűrű masszát kapjunk (ez körülbelül 1/3 kg lisztet jelent). A sűrűség miatt könnyű lesz elkeverni csomómentesre. Ezután már csak fel kell hígítani szénsavas ásványvízzel, és kb. 1 dl étolajat keverni bele. Onnan tudjuk, hogy elég híg a tészta, hogy amikor kiemeljük belőle a kanalat, a tészta vékony, egységes bevonatot képez rajta, és nem folyik le teljesen.

Ilyen körettel tálalnám...
A palacsinta talán az egyik legkreatívabb és legváltozatosabb desszert a Földgolyón. Számtalan édes és sós, csípős és savanyú változata létezik. Igazából csupán a saját képzeletünk és ízlésünk szabhatja meg a határát annak, hogy mivel és hogyan töltjük meg ezt a gőzölgő tésztakorongot. -A palacsinta nem is csupán egy desszert, a palacsinta egy műfaj. (Amit imádok!!!)Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!

Belovics Zsuzsanna hozzászólása 2008.06.07. 16:18:44
Szerinte: a cikk stílusa 1-től 8-ig: 8p, a recept 1-től 8-ig: 8p
Nagyon jó ötleteket merítettem a palacsintát mindig el...Aklipp szupi!...