Flamenkó tükörtojás
Szerző:
Recept: 6p, Stílus: 7p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Előétel
Elkészítéséhez szükséges idő: 30 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 izlés szerint majoránna
4 darab burgonya
4 darab paradicsom
1 dl olívaolaj
4 darab tojás
1 csipetnyi bazsalikom
3 darab csemegepaprika
1 izlés szerint
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 396.9kcal Fehérje: 8.7g Zsír: 31.2g Szénhidrát: 12.2g
Recepthez kapcsolódó történetem...
-A végeredmény egy színes, egészséges és kiadós, igazi mediterrán reggeli.

Hogyan készítsd el...
1. Egy teflon serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd kezdd el pirítani a finomra vágott vöröshagymát. Amikor már üvegesre pirult, jöhet az összetört fokhagyma, valamint a színes, felkockázott paprika, a már félig megfőtt, kockázott burgonya, no és a fűszerek. Párold együtt őket 5-10 percig. 2. Öntsd hozzá a paradicsomot, majd sózd meg az ételt. Hogy le ne égjen, gyakran kevergesd, de a profibbak rázogathatják is, így kevésbé törnek össze az alapanyagok, és esztétikusabb lesz az étel. Ámbár a csodálatos színek így is kellően magával ragadják az embert. Párold, amíg el nem fő a leve, ez körülbelül 15-20 perc, majd tarts egy kóstolópróbát - és ha szükséges, ragadd meg a sószórót ismét. 3. Négy tűzálló tányért vagy jénai edényt vékonyan olajozz be, és a megpuhult zöldséges szószt kör alakban rendezd el rajtuk, ügyelve, hogy közepükön maradjon hely a tojás számára: minden tányér közepébe egy-egy. Közepes hőmérsékletű sütőben 10-15 perc szükséges a tojás megsüléséhez.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!