Meggyes lepény
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Desszert
Elkészítéséhez szükséges idő: 3 perc Nehézségi fok: 1
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
10 dkg porcukor
4 darab tojás
200 g margarin
20 g vaníliás cukor
24 dkg liszt
1 teáskanál fahéj
5 dkg cukor
30 dkg meggy
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 384.7kcal Fehérje: 10g Zsír: 6.4g Szénhidrát: 47.4g

Hogyan készítsd el...
Koszonet Zebrands-nak a videoert.

Hogyan készítsd el...
Első lépésként, habosítsad ki a margarint a tojás sárgájával és a porcukor felével, egy erre alkalmas keverőtálban habverővel, vagy fakanállal dolgozd egybe az alapanyagokat. (sorrend: tojás sárgája, porcukor és a szobahőmérsékletű margarin). A tojásfehérjét verd habbá a vaníliás cukorral, majd add hozzá a maradék rész porcukrot és folytasd a műveletet, amíg a hab teljesen ki nem keményedik. (ha fejjel lefele fordítod a keverőtálat, a hab benne marad. -Általában. :) Na, most a két komponenst keverd össze fokozatosan, különben a hab széttörik és a tészta lapos marad. A hab egy kis részét keverd el a porcukros, tojásos, margarinnal, majd add hozzá óvatosan a maradékot is. A lisztet lassú mozdulatokkal, részletekben keverd a tésztához, különben összeesik. Az így elkészült tésztát öntsd egy kilisztezett tepsibe. A megmosott kimagozott meggyeket helyezd a tetejére, majd szórd meg fahéjas kristálycukorral. Ha ezzel elkészültél, rakd be a szilváslepényt az előre felhevített 200 fokos sütőbe, majd menj és moss kezet. :) A munka oroszlán részével kész vagy. Ha a tészta megsült (kb. 25-30 perc) tedd ki a sütőből és pihentesd kicsit. Így könnyebben felszeletelhető és jobban elválik a tepsi falától a lepény.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!