Mákos guba
Szerző:
gego
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Desszert,Magyaros
Elkészítéséhez szükséges idő: 30 perc Nehézségi fok: 2
Hozzávalók
fő részére
|
Nagyításhoz klikk a képre!
|
15 dkg mák
8 darab kifli
6 dl tej
1 evőkanál liszt
2 darab vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
|
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 283.5kcal
|
Fehérje: 0.9g
|
Zsír: 0.1g
|
Szénhidrát: 65.6g
|
|
Recepthez kapcsolódó történetem...
Hát azt hiszem nem halogathatom tovább, hiszen előbb vagy utóbb úgy is ki kell békülnöm a szupertitkos Mákos guba receptem közzétételének a gondolatával. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy túlságosan jó ahhoz, hogy a titok velem együtt szálljon a sírba... :)
Hogyan készítsd el...
Szeleteld fel a kiflit, körülbelül 1cm-es szeletekre (a legtanácsosabb ezt a mákdarálással egyetemben valaki másra sózni, mert ezek a legunalmasabb részei a főzésnek) :) majd helyezd őket egy nagy tálba amiben jól össze tudod keverni a tejes masszával. A tejet tedd fel forrni. A lisztből csinálj habarást (keverd el egy kis vizzel, csomómentesre, olyan tejszín állagúnak kell lennie).
Ha forrni kezd a tej vedd takarékra és keverd bele a habarást. Használj habverőt ha van a kéznél. Akkor jó, ha szósz állagúnak néz ki a tej. Ekkor vedd le a tűzről és mehet bele a darált mák, cukor és a vaniliás cukor. Keverd el és már mehet is melegen a kiflikre a szósz. Ha elkeverted, hagyd egy kicsit állni, hogy beszivódjon a kiflibe a kellemes vaniliás mákos íz.
A recept lényege, hogy a tejet be kell sűríteni egy kicsit. Így sokkal jobb állagú lesz a guba, kevesbé szárad ki és krémesebb, lágyabbá válik az étel. Cukor helyett ajánlanám a méz, használatát a receptben, mert nem csak egészséges, de a méz íze jól kiegészíti a mákot. :)
Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!