püspökkenyér-diákkenyér-gyümölcskenyér
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Desszert
Elkészítéséhez szükséges idő: 1 óra 10 perc Nehézségi fok: 2
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
15 dkg margarin
15 dkg cukor
1 darab citrom reszelt héja
25 dkg liszt
6 g sütőpor
10 dkg mazsola
5 darab tojás
5 dkg dió
5 dkg mogyoró
5 dkg étcsokoládé
5 teáskanál rum vagy rumaroma
20 dkg aszalt gyümölcs
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 1042.4kcal Fehérje: 20.3g Zsír: 32.6g Szénhidrát: 81.2g
Recepthez kapcsolódó történetem...
kedvenc csemegénk (egyik) Szilveszterkor színes szórócukorral is díszítem.

Hogyan készítsd el...
Elkészítés: 1. A szárított gyümölcsöket vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a mazsolával, a dióval, és locsoljuk meg a rummal. Tegyük félre állni. 2. A margarint keverjük habosra a cukorral és az 5 egész tojással. 3. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a lereszelt citromhéjjal majd adjuk a vajas masszához. Jó alaposan keverjük össze. 4. A szárított gyümölcsökre szórjunk 2 evőkanál lisztet, és jól forgassuk bele, hogy a gyümölcsök ne süllyedjenek majd le a tészta aljára. 5. Fakanállal keverjük bele a gyümölcsöket a tésztába 6. Nagyon alaposan kivajazott és liszttel kiszórt, hosszúkás sütőformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben /kb. 200 fok/ süssük meg 40 perc alatt. Én be szoktam csokimázzal vonni, de nagyon szép, ha még forrón megszórjuk porcukorral...

Milyen alkalmakra ajánlom...
Bármikor finom csemege.

Mit innék hozzá...

málnaszörpöt:)



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!