Matutka
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Előétel,Főétel,Köret,Vega
Elkészítéséhez szükséges idő: 40 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
1 darab tojás
10 dkg liszt
8 darab burgonya
1 dl víz
1 izlés szerint
1 csipetnyi őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 380.9kcal Fehérje: 13.7g Zsír: 15.4g Szénhidrát: 32.8g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Ez az étel igen sok néven ismert (matutka, röszti, lapcsenyka, pacsni, dödölle, tócsni stb.) lehet az elkészítésükben is vannak apró különbségek de gyakorlatilag egy és ugyanazol ételről van szó. Ez nem más mint a reszelt burgonya fánk.

Hogyan készítsd el...
A burkonyát reszeld le egy nagypbb tálba. Törd bele a tojást és add hozzá a lisztet. Sózd és borsozd meg. Kis víz hozzáadásával keverd sűrűn folyó massza állagúra. Ha ez megvan már sütheted is. Vegyél elő egy (lehetőleg teflonozott) serpenyőt és a galériában a képeken látható módon kevés olajon süsd ki. Mintha csak palacsintát sütnél... :) Véleményem szerint fokhagymás tejföllel az igazi. Jól megy hozzá a fehérbor pl: Cuvée vagy olaszrizling.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!