Parmigiana
Szerző:
gego
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Előétel,Főétel
Elkészítéséhez szükséges idő: 30 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók
fő részére
|
Nagyításhoz klikk a képre!
|
3 evőkanál olívaolaj
2 ágacska bazsalikom
250 g mozzarella
40 g parmezán
2 darab padlizsán
30 g zsemlemorzsa
1 darab bolognai szósz
|
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 226.7kcal
|
Fehérje: 3.7g
|
Zsír: 15g
|
Szénhidrát: 15g
|
|
Hogyan készítsd el...
1. Melegítsd elő a grillt, vagy a sütőt 200-220C fokra. Vágd fel a megmosott padlizsánokat 1 cm vastag szeletekre, majd kereszt alakban egyenként (nem túl mélyen) irdald be őket, így rövidebb idő alatt megsül. Helyezd a szeleteket egy tűzálló tálra és grillezd 2-3 percig, majd forgasd a padlizsánokat a másik oldalukra, hogy szintén 2-3 perc alatt azok is szép színt kapjanak.
2. Forrald fel egy edényben a bolognai szószt és add hozzá a frissen tépet bazsalikomot, durvára vágva, majd forrald össze. Ezalatt egy kiolajozott tepsiben helyezd el a grillezett szeletek felét, öntsd rá a szósz felét és tedd rá a felszeletelt mozzarella szintén arányos részét. Csinálj így két réteget, mintha csak rakott krumpli készülne a tepsiben...:o)
3. A végén keverd össze a reszelt parmezán sajtot a zsemlemorzsával, és szórd a "rakott" padlizsánok mártással bevont tetejére. A nagy mű máris készen áll arra, hogy egy utolsó látogatást tegyen a sütőben, aholis 15 perc alatt aranysárgára pirul.
Friss bazsalikomlevéllel, vagy egyéb friss fűszerrel díszítheted.
Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!