Alaszkai lazac steak
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Főétel
Elkészítéséhez szükséges idő: 30 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
1 evőkanál olívaolaj
6 szál petrezselyem
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
4 szelet lazac filé
1 darab citrom
1 izlés szerint
1 csipetnyi őrölt fekete bors
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 204.5kcal Fehérje: 5.3g Zsír: 19.9g Szénhidrát: 1.3g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Tipp: a lazac steak könnyedén elkészíthető szabadtűzön is, tehát ideális választás egy ínyenc kerti grill partihoz.

Hogyan készítsd el...
Mosd meg a lazac húsát langyos vízben, majd töröld szárazra. Szórd meg sóval és őrölt fekete borssal, majd a finomra vágott petrezselyemmel, és végül facsard rá a citromot. Tedd félre amíg kivajazod az alufóliát és elkészíted a köretet. Ezalatt az ízek felszívódnak és jól átjárják a húst. Ha minden kész, jöhet a sütés. Locsolj a húsra némi olajat, majd óvatosan csomagold bele a kivajazott alufóliába. 180-200 fokos sütőben 30-35 perc alatt elkészül.

Ilyen körettel tálalnám...
Tálaláskor díszítheted petrezselyemmel és citromkarikákkal. Köretnek rozmaringos burgonyát, vagy szalmaburgonyát ajánlok, párolt zöldségekkel, esetleg salátával.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!