Csirke sörmártásban
Szerző:
gego
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 3db
Cimkék: Főétel
Elkészítéséhez szükséges idő: 30 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók
fő részére
|
Nagyításhoz klikk a képre!
|
2 ágacska kakukkfű
3 dl sör (láger)
1 csipetnyi őrölt fekete bors
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 csipetnyi só
2 darab csirkemell
|
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 726kcal
|
Fehérje: 26.7g
|
Zsír: 41.2g
|
Szénhidrát: 14.7g
|
|
Hogyan készítsd el...
Serpenyőben olvaszd fel a vajat, süsd ki benne a megfűszerezett csirkét, majd vedd ki. Öntsd a lisztet a serpenyőbe, keverd el a sült vajjal, majd öntsd fel sörrel. Kevergetés mellett forrald fel, amíg mártás állagú nem lesz, majd helyezd vissza a csirkét, és
párold meg.
Ilyen körettel tálalnám...
Párolt vegyes zöldséggel és rizzsel vagy krokettel tálald.
Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!
Pálinkás Katalin hozzászólása 2008.09.09. 15:31:04
Szerinte: a cikk stílusa 1-től 8-ig: 5p, a recept 1-től 8-ig: 5p
Én kipróbáltam, még nekem is sikerült mindenféle bénázás nélkül megcsinálni, bár kicsit több idő kellett hozzá, mint 30 perc :-) Fincsi lett, ráadásul le is lehet fagyasztani, és felengedés után is legalább olyan finom, mint frissen! Szóval hajrá kezdő szakácsok, ez egy tök jó étel arra, hogy elképréztassátok a vendégeiteket, még ha nem is vagytok vérbeli konyhatündérek :-)