Lazac a la Gérard Depardieu
Szerző:
gego
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Főétel
Elkészítéséhez szükséges idő: 30 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók
fő részére
|
Nagyításhoz klikk a képre!
|
2 szelet lazac filé
1 dl szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj
1 dl víz
1 teáskanál barna cukor
|
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 302.2kcal
|
Fehérje: 10g
|
Zsír: 22g
|
Szénhidrát: 7.5g
|
|
Recepthez kapcsolódó történetem...
Megfoghatatlan az a varázs, amellyel az egyik legismertebb francia színész a bűvkörébe vonja azt, aki leül vele szemben. Gérard Depardieu közel a hatvanhoz is az élet és a hivatás megszállottja.
Hogyan készítsd el...
Előkészítés:
Tedd az alapanyagokat egy teflon serpenyőbe, a halat kivéve. Lassú tűzön kevergesd amíg a cikor el nem kezd olvadni és az egész olyan szószos alakot ölt.
Öntsd a szószt a lazacra és hagy hűtőben pácolódni 2-3 óráig.
Elkészítés:
A pácolt lazac szeleteket tekerd vékonyal alufóliába és 220 fokos sutőben kb. 8 percig süsd.
Mit innék hozzá...
Kis behűtött Chardonnay csúszik a legjobban a karamelles lágy halfalatok után...
Ilyen körettel tálalnám...
Párolt brokkoli, hasábokra vágott sárgarépa, valamint barna rizs dukál a leginkább az ételhez.
Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!