Pisssszt! Ráng...! :)
Szerző:
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Cimkék: Főétel
Elkészítéséhez szükséges idő: 45 perc Nehézségi fok: 3
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
10 darab burgonya
0 izlés szerint
1 csipetnyi őrölt fekete bors
4 evőkanál olívaolaj
1 darab citrom
2 szelet pisztráng filé
5 ágacska petrezselyem
2 dl fehér bor (száraz v. félszáraz)
4 ágacska rozmaring
1 teáskanál vaj
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 401.3kcal Fehérje: 13.7g Zsír: 28.4g Szénhidrát: 22.6g
Recepthez kapcsolódó történetem...
Edi ma azon kapta magát, hogy egy izgatott férfi kezét szorongatva, kissé sietős léptekkel haladt a közért felé. "Ma főzni fogunk jó!!?" -Mondtam. A hirtelen ötlettől meglepve még tiltakozni is elfelejtett szegény... "Jól van, de én akarom elkészíteni az ételt. Te csak asszisztálhatsz." -Mondta. Ahh akkor nekem marad a mosogatas... -gondoltam magamban. :(

Hogyan készítsd el...
Első lépés ként, pácold be a megmosott filéket. (Erre alkalmas edényben öntsd nyakon a pisztrángodat fehérborral, finomra vágott petrezselyemmel majd facsarj rá egy citromot. Sózd és borsozd kedvedre.) Miközben a hal szeletek magukba szívják a kellemes ízeket, készítsd el a köretet. Az apró burgonyákat tisztítsd meg, majd sós vízben főzd félkészre. Kis olíva olajjal és a friss rozmaringgal (esetleg még egy kis só) forgasd össze egy tepsiben és dobd be a 200 fokos sütőbe 20-25 percre. A halakat csak akkor kezd el sütni, amikor a köret már majdnem kész. Ennek oka: a hal nagyon gyorsan megsül és frissen a legfinomabb. Egy kis vajon óvatosan süsd meg a pisztráng mind két oldalát. Használj a forgatáshoz nagy és lapos szedő kanalat, mert a hal szeletek nagyon könnyen széteshetnek a sütés során. Díszítheted sült citrom szelettel, petrezselyemmel és rozmaringgal.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!