Pisssszt! Ráng...! :)
Szerző:
gego
Recept: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db
Recepthez kapcsolódó történetem...
Edi ma azon kapta magát, hogy egy izgatott férfi kezét szorongatva, kissé sietős léptekkel haladt a közért felé. "Ma főzni fogunk jó!!?" -Mondtam. A hirtelen ötlettől meglepve még tiltakozni is elfelejtett szegény... "Jól van, de én akarom elkészíteni az ételt. Te csak asszisztálhatsz." -Mondta. Ahh akkor nekem marad a mosogatas... -gondoltam magamban. :(
Hogyan készítsd el...
Első lépés ként, pácold be a megmosott filéket. (Erre alkalmas edényben öntsd nyakon a pisztrángodat fehérborral, finomra vágott petrezselyemmel majd facsarj rá egy citromot. Sózd és borsozd kedvedre.)
Miközben a hal szeletek magukba szívják a kellemes ízeket, készítsd el a köretet. Az apró burgonyákat tisztítsd meg, majd sós vízben főzd félkészre.
Kis olíva olajjal és a friss rozmaringgal (esetleg még egy kis só) forgasd össze egy tepsiben és dobd be a 200 fokos sütőbe 20-25 percre.
A halakat csak akkor kezd el sütni, amikor a köret már majdnem kész. Ennek oka: a hal nagyon gyorsan megsül és frissen a legfinomabb.
Egy kis vajon óvatosan süsd meg a pisztráng mind két oldalát. Használj a forgatáshoz nagy és lapos szedő kanalat, mert a hal szeletek nagyon könnyen széteshetnek a sütés során.
Díszítheted sült citrom szelettel, petrezselyemmel és rozmaringgal.
Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!