Narancsos céklasaláta
Szerző:
Recept: 7.33p, Stílus: 7.33p, Szavazatok száma: 3db
Cimkék: Előétel,Saláta
Elkészítéséhez szükséges idő: 30 perc Nehézségi fok: 2
Hozzávalók fő részére

Nagyításhoz klikk a képre!
675 dkg cékla
1 darab narancs
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál cukor
Egy főre jutó tápanyagbevitel:
Energia: 116.6kcal Fehérje: 0.7g Zsír: 0.1g Szénhidrát: 17.9g
Recepthez kapcsolódó történetem...
A lédús narancs frissessége, az édeskés cékla zamata, valamint a csipetnyi fahéj melegsége egyedülálló kombinációt alkot ebben a salátában. Íze egyszerre szokatlan és ínycsiklandozóan különleges, továbbá élénk színeivel fokozza a terített asztal hangulatát a téli napokon. Készítető friss és előfőzött céklából egyaránt.

Hogyan készítsd el...
675g párolt, vagy főzött cékla meghámozva 1 narancs, meghámozva és cikkekre szeletelve 2 evőkanál narancslé 1 evőkanál cukor (lehetőleg barna) 1 teáskanál fahéj só és őrölt bors ízlés szerint 1, A megfőtt céklát szeleteld bel és öntsd össze a narancsszeletekkel egy erre alkalmas edényben, vagy tálcán. 2, Keverd el a narancslében a cukrot, hogy feloldódjon és add hozzá a fahéjat. 3, Az így elkészült édes dresszinggel locsold meg a cékla és narancs szeleteket, majd tedd be a hűtőbe. A tálalás előtt a salátának minimum egy órát kell a hűtőben állnia, hogy az ízek összeérjenek. Tipp: Főzéskor mindig hagyd rajta a cékla héját. A főzési idő függ a cékla méretétől. A kisebbeknek elég 1 óra, míg a nagyobbaknak 2 órahossza kell közepes lángon.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!