Alapanyag megnevezése...
őrölt fekete bors

Alapanyag mértékegységei...
g,csipetnyi

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 1kcal fehérje: 0g zsír: 0g szénhidrát: 0g

Alapanyag leírása...
A legtöbbször őrölt borssal ízesítünk különféle ételeket. Minél finomabbra daráljuk a borsot, annál jobban érezhető az aromája. Ha tároljuk, az őrölt bors apránként veszít aromájából, ezért a legjobb, ha csak használat előtt daráljuk meg, vagy a borsdarálóból közvetlenül szórjuk az ételre. A borsszemeket zölden, még éretlenül szedik le, és néhány napig fermentálás céljából állni hagyják. Ezután szétterítve addig szárítják a napon, ameddig a szemek meg nem ráncosodnak és barnásfeketére nem sötétednek. Ez a legcsípősebb változat. Sötét színű ételekhez az erősebb, illatosabb fekete bors, világos ételekhez az enyhébb fehér bors illik. Foeeas: http://hu.wikipedia.org



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!