Alapanyag megnevezése...
majoránna

Alapanyag mértékegységei...
csipetnyi,izles szerint

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 1kcal fehérje: 0g zsír: 0g szénhidrát: 0g

Alapanyag leírása...
A majoránna (Origanum majorana), népies nevén kerti majoránna, majorána, majoranna vagy pecsenyevirág az árvacsalánfélék családjába tartozó növény. Eredeti hazája a Földközi-tenger környéke, de ma már nagy területeken és kiskertekben egyaránt termesztik. A növény szárított, morzsolt levele és virágzata a fűszer. A jól kezelt majoránna szürkészöld, egyenletesen morzsolt, erősen aromás, kellemes illatú, kissé hűtő, kesernyés ízű. Illóolajat, keserű anyagot, csersavat tartalmaz Felhasználható levesek, (burgonya, gomba) főzelékek, (burgonya bab) mártások, különböző húsételek, húskészítmények, (kolbászok, májas és véres hurkák), szárnyas és vadhúsok fűszerezésére, de borok ízesítésére is használják. A kacsa, bárány, birka, ürühúsok, grill ételek, májas és véres töltelékek elkészítésénél nélkülözhetetlen, mert elveszi a húsok kellemetlen mellékízeit. forras: http://hu.wikipedia.org



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!