Alapanyag megnevezése...
sütőtök

Alapanyag mértékegységei...
kg,dkg,szelet

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 77kcal fehérje: 7g zsír: 0g szénhidrát: 16g

Alapanyag leírása...
Régóta ismert és termesztett növényünk, tápértéke nagyobb mint a spárgatöké és jóval táplálóbb is. Különösen nagy karotin (A-vitamin), de szénhidrát tartalma megközelíti a burgonyáét. Főleg sütve fogyasztjuk, de a cukrásziparban alapanyagként használják. Akkor kell szedni, amikor a dér már megcsípte, mert ilyenkor a keményítőtartalma több-kevesebb részben elcukrosodott. Fagymentes, hideg helyen jól tárolható. A döblec a sütőtök neve Erdélyben Forras: http://hu.wikipedia.org



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!