Alapanyag megnevezése...
kecskesajt

Alapanyag mértékegységei...
kg,dkg,darab,szelet

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 385kcal fehérje: 26g zsír: 28g szénhidrát: 1g

Alapanyag leírása...
Kecskesajt minden olyan sajt, ami kecsketejből készül. Nem sokkal azután, hogy a kecskét háziasították, már készítettek a pásztorok a tejéből sajtot, tartósítás végett. A kecsketejből hasonlóan készül a sajt, mint a tehéntejből. A langyos tejbe teszik az oltót. Kis idő múltán májszerű állaga lesz, ekkor apró darabokra vágják, forróra melegítik és egy ideig állni hagyják. Ezután leszűrik az összeállt alvadékot, ízesítik, sózzák, sajtkultúrával beoltják, majd – előbb gyakran, majd ritkábban – forgatgatva formába préselik. Néhány nap és sózás után pincében érlelik. Az alvadék szűrése után maradt savó bőven tartalmaz még fehérjéket. Alkalmas házi sertés táplálására, de ordát (zsendicét) is készítenek belőle. Forrás: http://hu.wikipedia.org



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!