Alapanyag megnevezése...
dió
Alapanyag mértékegységei...
kg,dkg,g
Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia:
654kcal
fehérje:
19g
zsír:
57g
szénhidrát:
12g
Alapanyag leírása...
A dió a SPIRITUÁLIS alapozottságúak számára is hasznos táplálék. Könnyen okozhat azonban bőrgyulladásokat; bőrkiütéseket, tehát gondosan vizsgáljunk meg minden egyes-szemet! A legkisebb hiba esetén is dobjuk el, ne vegyük ki belőle a még épnek látszó részeket! Fertőzött az egész. Ez a legnagyobb baja a nagyüzemi tisztításnak, a boltban vásárolható diónak: Érés idején igen jó átmenetet képez a dió a gyümölcsök és a téli gabonatáplálék között, magas zsírtartalma miatt tartalék energiát is képezhet belőle a szervezet, melyet (mivel a diót tápegész formában és nyersen fogyasztottuk el) el is tud raktározni. A hőkezelés, a sütés a dió értékeit teljesen megszünteti. A diós sütemények kifejezetten kárósak, mint pl. a diós patkó, a diós beigli. Mostanában került a kezembe olyan kenyér, amelybe belesütötték a diót. Az ember képes mindent kitalálni a jó elrontása érdekében.