Alapanyag megnevezése...
vörösbor
Alapanyag mértékegységei...
l,dl,pohár,izlés szerint
Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia:
0.1kcal
fehérje:
0g
zsír:
0.3g
szénhidrát:
65g
Alapanyag leírása...
A bor szőlőből készülő alkoholtartalmú ital. Mezopotámiából indult el világhódító útjára Európába, Afrikába, majd a 16. században a spanyolok által Amerikába, majd végül Ausztráliába és Új-Zélandba. A szőlőszemekből kipréselt must alkoholos erjedésével készül. Az éves csapadékmennyiség határozza meg a szőlőtermés (és így a bor) mennyiségét, a napsütéses órák száma pedig a cukorfokot. A szőlőt általában szeptember végén szüretelik, az aszúszőlőt később.
Forras: http://hu.wikipedia.org