Alapanyag megnevezése...
szerecsendió
Alapanyag mértékegységei...
g,darab,csipetnyi,izlés szerint
Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia:
0kcal
fehérje:
0g
zsír:
0g
szénhidrát:
0g
Alapanyag leírása...
A szerecsendiófa (latin neve: Myristica fragrans), népi elnevezése: (muskátdió) családjának névadó fája, illetve cserjéje. A fa termésének szárított húsa a szerecsendió-virág (macidis flos), magva (nux mochata) a szerecsendió. Malajziában őshonos, de hasonló éghajlaton, Indonéziában, Nyugat-Indiában, Brazíliában és Madagaszkáron sokfelé termesztik. 20 m magasra is megnövő, örökzöld fa.
Gyógyhatása:
Kis adagban neurosis (hisztéria, hypochondria, tériszony, fejfájás stb.), dysmenorrhoea esetén, nagy adagban hallucinogén. Felhasználja még az élelmiszer- és likőripar, illatszeripar is.
Forrás: http://hu.wikipedia.org