Alapanyag megnevezése...
fehér bor (száraz v. félszáraz)

Alapanyag mértékegységei...
l,dl,evőkanál,izlés szerint

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 56kcal fehérje: 0g zsír: 0g szénhidrát: 0.3g

Alapanyag leírása...
# Fehér: fehér szőlőből készül, a halványtól a sűrűnek tetsző aranyló-méz árnyalatig. Minőségi fehérborok például a tokaji aszú vagy a rajnai. A bor szőlőből készülő alkoholtartalmú ital. Mezopotámiából indult el világhódító útjára Európába, Afrikába, majd a 16. században a spanyolok által Amerikába. A szőlőszemekből kipréselt must alkoholos erjedésével készül. Az éves csapadékmennyiség határozza meg a szőlőtermés (és így a bor) mennyiségét, a napsütéses órák száma pedig a cukorfokot. A szőlőt általában szeptember végén szüretelik, az aszúszőlőt később. http://hu.wikipedia.org



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!