Alapanyag megnevezése...
fehér bor (száraz v. félszáraz)
Alapanyag mértékegységei...
l,dl,evőkanál,izlés szerint
Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia:
56kcal
fehérje:
0g
zsír:
0g
szénhidrát:
0.3g
Alapanyag leírása...
# Fehér: fehér szőlőből készül, a halványtól a sűrűnek tetsző aranyló-méz árnyalatig. Minőségi fehérborok például a tokaji aszú vagy a rajnai.
A bor szőlőből készülő alkoholtartalmú ital. Mezopotámiából indult el világhódító útjára Európába, Afrikába, majd a 16. században a spanyolok által Amerikába. A szőlőszemekből kipréselt must alkoholos erjedésével készül. Az éves csapadékmennyiség határozza meg a szőlőtermés (és így a bor) mennyiségét, a napsütéses órák száma pedig a cukorfokot. A szőlőt általában szeptember végén szüretelik, az aszúszőlőt később.
http://hu.wikipedia.org