Alapanyag megnevezése...
bacon szalonna

Alapanyag mértékegységei...
dkg,szelet

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 486kcal fehérje: 16.8g zsír: 46.5g szénhidrát: 10g

Alapanyag leírása...
A bacon szó állítólag magyar eredetű... Még a tizennyolcadik század derekán is néha-néha, korábban pedig rendszeresen előfordult, hogy Magyarországról ridegen tartott, nagyon jó minőségű hússal, zsírral felhizlalt disznócsordákat hajtottak pásztoraink lábon, "nyugat" felé. (Mondhatni: Magyarország volt "nyugat éléskamrája".) A disznócsordák többek között a Bakony erdeinek makkjain híztak kiváló húsúvá és egyedülállóan finom zsírúvá. Olyannyira, hogy tulajdonképpen a jó minőségű, magyarországi eredetű húsos szalonna védjegyeként alakult ki ez a szó: "bacon", vagyis: bakonyi...



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!