Alapanyag megnevezése...
sütőpor

Alapanyag mértékegységei...
dkg,g,darab

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 0kcal fehérje: 0g zsír: 0g szénhidrát: 0g

Alapanyag leírása...
A nátrium-hidrogénkarbonát elterjedése előtt az ammónium-bikarbonátot sütőporként is alkalmazták. Néhány helyen még ma is használják, a nátrium-hidrogénkarbonáttal együtt. Régebbi források szarvsónak, is nevezik, mert régebben nitrogénben gazdag szerves anyagokból (szarv, köröm, haj) állították elő.[1][2]. A sütőpor helyettesítésére is használható. [3] Élelmiszerek esetében savanyúságot szabályozó anyagként, E503ii néven alkalmazzák. Élelmiszerek esetén nincs napi maximum beviteli mennyisége, ismert mellékhatása nincs. Forras: http://hu.wikipedia.org



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!