Alapanyag megnevezése...
sütőpor
Alapanyag mértékegységei...
dkg,g,darab
Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia:
0kcal
fehérje:
0g
zsír:
0g
szénhidrát:
0g
Alapanyag leírása...
A nátrium-hidrogénkarbonát elterjedése előtt az ammónium-bikarbonátot sütőporként is alkalmazták. Néhány helyen még ma is használják, a nátrium-hidrogénkarbonáttal együtt. Régebbi források szarvsónak, is nevezik, mert régebben nitrogénben gazdag szerves anyagokból (szarv, köröm, haj) állították elő.[1][2]. A sütőpor helyettesítésére is használható. [3] Élelmiszerek esetében savanyúságot szabályozó anyagként, E503ii néven alkalmazzák. Élelmiszerek esetén nincs napi maximum beviteli mennyisége, ismert mellékhatása nincs.
Forras: http://hu.wikipedia.org