Alapanyag megnevezése...
kígyó uborka

Alapanyag mértékegységei...
kg,dkg,g,darab,szelet,gerezd

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 12kcal fehérje: 0g zsír: 0g szénhidrát: 1g

Alapanyag leírása...
Az uborka (Cucumis sativus) a tökvirágúak (Cucurbitales) rendjébe, a kabakosok (Cucurbitaceae) családjába tartozó növényfaj. Ugyanabba a nemzetségbe tartozik, mint a sárgadinnye. Számos nemesített változata létezik. Termését fogyasztják, aminek C-vitamin tartalma 10-20 mg/100 g, viszont sok magnéziumot, kalciumot, káliumot, foszfort, nátriumot és vasat tartalmaz. Táplálkozási értékét azzal növeli, hogy kedvező hatású a gyomor működésére, nagy káliumtartalma vízhajtó hatású. Levét reumatikus fájdalmak ellen is jó hatásúnak tartják, de kozmetikumként az uborkakrém, -szesz üdébbé teszi a bőrt így fiatalító hatású. Főként salátaként, dunsztolva téli savanyúságként, vagy nyersen fogyasztják. Forrás: http://hu.wikipedia.org/



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!