Alapanyag megnevezése...
alma

Alapanyag mértékegységei...
kg,dkg,darab,gerezd

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 50kcal fehérje: 0g zsír: 0g szénhidrát: 10g

Alapanyag leírása...
Világszerte közkedvelt gyümölcs, frissen fogyasztható. Kockákra vágva ideális salátákba, levesekhez, befőttnek. Használható szószok készítéséhez és süteményekben is ízletes. Jellegzetes süteménye az almás pite, aminek a töltelékét fahéjjal fűszerezett almapép adja. Pépesítve, akár több más gyümölccsel kombinálva kiváló bébiétel. Kipréselt leve a legtöbb gyümölcslé egyik legfőbb alkotóeleme, kissé fanyar, savanykás ízével ezekben mind dominál. Alkalmas bor és pálinka készítésére is. Vékony, lapos szeletekre vágva, majd kiszárítva almachips készíthető belőle, ami még szárazon is savanykás. Már a rómaiak korában is 29 almafajtát tartottak számon, előszeretettel fogyasztották és bort is készítettek belőle.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!