Alapanyag megnevezése...
mozzarella

Alapanyag mértékegységei...
kg,dkg,g

Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia: 300kcal fehérje: 21.5g zsír: 18g szénhidrát: 1.5g

Alapanyag leírása...
A mozzarella olasz formázott és gyúrt sajt, Campania vidékéről származik. Sajttésztája a gyártás során ruganyos, formázható, jellegzetesen szálas és réteges szerkezetű. Zsírtartalma 40-45% (szárazanyagból számolva). Bivalytejből vagy pasztőrözött tehéntejből készül, szokásos formája szabálytalan gömb, tojás- és zsemle-nagyság között, 50-200 grammos súlyban. Íze enyhén savanykás. Rövid érés során finom szemcsés állagúvá válik. Nem érlelik, frissen hozzák forgalomba; mindössze 12-24 órát áll el. A 16. században alakult ki Róma és Nápoly vidékén. Tulajdonképpen inkább főételként, mint sajtként fogyasztották. Ma leginkább saláták és pizzák adalékaként alkalmazzák. Forras: http://hu.wikipedia.org



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!