Alapanyag megnevezése...
csemegepaprika
Alapanyag mértékegységei...
kg,dkg,darab
Tápanyagadatok... (100g élelmiszerben)
energia:
31kcal
fehérje:
1.2g
zsír:
0.3g
szénhidrát:
3g
Alapanyag leírása...
A csemegepaprika (Capsicum annuum var. grossum) a közönséges paprika (Capsicum annuum) a többi fajtájánál nagyobb termésű, vastagabb húsú és általában kevésbé csípős változata. Az egyáltalán nem csípős (0 SHU, azaz Scoville-egység) fajtákat édes paprikának is nevezik.
Lecsüngő termésük alakja általában harangra emlékeztet; barázdált, duzzadt.
Főleg nyersen, saláták készítéséhez és főtt ételfélék alapanyagaként használják fel. Jellegzetesen ilyen étel a lecsó, de gyakorta ízesítenek vele különféle párolt vagy pörkölt jellegű húsételeket is. Ezeket a fajtákat kb. a kiültetés utáni 60–80. napon szedik le, amikor még világoszöldek, azaz nem jelent meg rajtuk a piros vagy sárga színezet – a kaliforniai paprikát azonban éppen hogy három (haragoszöld, élénksárga és vörösbordó) színváltozatban forgalmazzák.
7 °C alatt tárolva a hideg károsítja
Forras: http://hu.wikipedia.org