Hogyan készül a tökéletes rizsköret?
Szerző:
Hasznosság: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db



Bevallom, eleinte jómagamnak is sok problémám volt ezzel a kérdéssel. 
Szakácstanulóként az étteremben mindig nekem kellett csinálnom az unalmas és macerás dolgokat. Ennek csak egyetlen előnye lett, mégpedig az, hogy megtanultam minden apró fortélyt, amelyek felett talán mások elsiklottak.

Szóval, kell hozzá egy olyan edény (lehetőleg teflon), amelyben nehezére esik rizsünknek odakozmálni. Majd pucolj meg egy fej hagymát. Az edényben forralj vizet - a rizs és víz arányán áll vagy bukik minden: 1 kg rizshez 1,8 liter víz kell. A rizst közepes lángon, kevés olajon kezd el pirítani. Kevergesd, amíg a szemek nagy része ki nem fehéredik, majd sózd meg. Dobd bele a hagymát, öntsd   a v izet, fedd le fedővel, és kevergetés nélkül párold, amíg az összes víz el nem fő.  Vedd le a tűzről, keverd fel az összetapadt szemeket, majd takard vissza. Ha szükséges, 5-10 perc múlva (vagy tálalás előtt) keverd fel megint.



Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!