Oktoberfest 2008
Szerző:
Hasznosság: 5p, Stílus: 5p, Szavazatok száma: 1db


(szeptember 20-október 5, München)

Hamarosan kezdődig a világ legnagyobb népünnepélye a híres müncheni Oktoberfest, ahol a legjobb Bajor sörfőzdék gondoskodnak a kellő véralkoholszint fenntartásáról. A sült kolbász, fehér kenyér, friss habos sör és a végeláthatatlan vigadalom sok látogatót vonz a rendezvényre szerte a világból.



A minden év szeptemberében megrendezendő sörfesztivál nagy hagyományokra tekint vissza. Az első Oktoberfestet 1810 Október 17-én rendezték meg. München város népe I. Lajos király házasságát ünnepelte Teréz hercegnővel. -Valószínüleg a buli igen jól sikerülhetett, mert azóta a Bajorok évről évre megrendezik ezt a fesztivált. :)
Nevével ellentétben október helyett szeptemberben kezdődik a város legnagyobb rendezvénye, vigyázva nehogy az októberi csípős esték zúzmarát leheljenek a malátagőzben elfáradt, békésen szunyókáló bajor lakosság bőrnadrágjába, a Theresienwiesen tér füvében.

Az Oktoberfesten a müncheni sörfőzdék Spaten-Franziskaner-Bräu, Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr, Hofbräu és Löwenbräu saját sátrakkal képviseltetik magukat. A kilátogatók számára 14 nagy és még 15 kisebb sörsátor áll a rendelkezésre.

A fesztivál Németországban a második helyen áll a válásokat előidéző események sorában. Talán csak az ugyancsak híres kölni fesztiválon történik több házasságtörés.
Egy helyi rádió (Radio Gong) például folyamatosan közvetítéseket ad a helyszínről.  Egy műsor keretében beállítanak egy telefonos üzenetrögzítőt. A Loser Hotline (Tel: 0176 / 880 250 27) számát a lányok a saját mobilszámuk helyett adhatják oda a kevésbé szimpatikus srácoknak és az üzeneteket pedig a rádió főműsoridőben lejátssza. (Szóval srácok csak óvatosan!)

München Budapesttől kellemes tempóban 7 óra autó útra van. A fesztivál idejére általában minden szálloda megtelik, de egy kis szerencsével még lehet szállást találni a városban, vagy elég közel hozzá.
Annak aki kedvet érez ellátogatni az eseményre érdemes legalább egy hosszú hétvégét eltölteni Münchenben, hiszen a város Németország egyik leggazdagabb környékén található és bővelkedik programokban és látnivalóban.
gego

Kapcsolódó linkek:
Nézd meg a helyszínt a térképen
http://www.oktoberfest.de/
hotelek, apartmanok,
http://www.radiogong.de/


Ha szeretnél hozzászólni, regisztrálj és jelentkezz be!