Ez a szokás nagy tradícióval rendelkezik Olaszországban, Görögországban és egyéb mediterrán, olíva termesztő vidékeken. Amellett, hogy nagyon praktikus, konyhánk dísze is lehet, és isteni ízek csalhatók elő vele főzéskor. A dolog egyszerű. A fűszerek aromája nem más, mint illóolajban feloldódott illat- és ízrészecskék. Nos, ha ezeket olajban áztatjuk, kioldódnak és összekeverednek egymással. így jön létre az ízek orgiája. :-) Használjunk lehetőleg friss fűszereket, amelyek akár a következők is lehetnek: chili, fokhagyma, bazsalikom, egész bors, oregánó, babérlevél. Természetesen lehetünk itt is kreatívak, és készíthetünk saját ízlésünknek megfelelő fűszerkeveréket. Javaslom a chilit, a fokhagymát és a borsot nem mellőzni, mert azok olyan jóóók... Felhasználható: olaszos tésztákhoz, mediterrán salátákhoz, sütéskor, és tulajdonképpen minden esetben, amikor egy kicsit ki szeretnénk emelni a fűszerezést.