-eszpresszó (schwarzer): 5-6 g kávémennyiség 40-50 ml vízben lefőzve
-macchiato (kapuziner): Sima eszpresszó egy kis tejhabbal.
-con panna: Sima eszpresszó tejszínnel vagy tejszínhabbal.
-romano: eszpresszó egy kis citrommal, és a héjával díszítve. Az olaszok ezt csak akkor isszák, ha nagyon másnaposak. -Az íze pocsék, de állítólag használ. :)
-dupla eszpresszó: 10-12 g kávé 80 ml vízben lefőzve.
-dupla macchiato: dupla eszpresszó egy kis tejhabbal a tetején.
-cafe latte: Tulajdonképpen tejeskávé szép pohárban. Egy eszpresszó 2dl forró tejjel felöntve, minimális mennyiségű tejhabbal a tetején.
-capuccino: 1/3 rész kávé, 1/3 rész forró tej és 1/3 rész tejhab. ügyelni kell, hogy a tejhab eltakarja a kávét. Különben amikor iszunk belőle, a kesernyés ízt fogjuk először érezni.
-mochaccino: 2 alapváltozata ismert. Az egyik hasonló a capuccinóhoz, csak tej helyett kakaóval öntjük fel, és reszelt csokival szórjuk meg a végén.
A másik esetben pedig csokiszósszal elkeverjük először a kávét, és csak ezután következik a tej-tejhab kettős.
-americano: Amerikai kávé. Mintha csak tea lenne, úgy főzik. Filteres kávé-ként is ismert, hiszen ez jön ki a konyhai "tea- és kávéfőző egyben" gépeken.)
-cafe frappe: Hideg kávéspecialitás. Csoki, vanília, mogyoró, vagy akár rumos dió fagylalttal összeturmixolt erős eszpresszó.
-bécsi kávé: Hideg kávé egy gombóc vaníliafagyival - üvegpohárban.
-cafe natale: Karácsonyi kávékülönlegesség. Latte egy kis amarettó likőrrel elkeverve, tejhabbal, manduladarabokkal és reszelt fehér csokival a tetején.
-ír kávé: egy kis ír whisky, barnacukor és duplakávé egy hosszúkás, füles pohárba összeöntve, lágy tejszínhabbal a tetején, és csokival díszítve.