Vincellér

Elkezdődött a balatoni szüret
Elkezdődött a szüret a Dél-Balatonon, a kontinensen legkorábban érő Csabagyöngyét kezdték leszedni. Ahogy ez a szőlőfajta, úgy a belőle előállított újbor is hungarikum - nyilatkozta Varga Bálint bortermelő.


V. Szentesi Térfesztivál & II. Bor- és Pálinkaünnep
A Térfesztiválon minden évben színes programok és nagyszabású koncertek várják a kilátogatókat. Az elmúlt években a fõ koncerteket többek között az Experidence, a Nox és Fenyõ Miklós adta, idén pedig (20-án) élõ Edda koncertet is láthatnak a rendezvényre ellátogatók.

Teaház

Hogyan állítják elő a teát?
Az előállítás első lépése a szüret. A legtöbb helyen még mindig kézzel szüretelnek, ami (ahogy sejteni lehet) nagyon munkaigényes. Néhány termesztő gépet használ, amely porszívóhoz hasonlóan működik, leszippantja a leveleket az ágakról.


Teáskannát használva

A legtöbb fekete és oolong teát akkor kell leforrázni, mikor a víz már teljesen forr.Használj friss, hideg vizet - a magyarázatot lásd a lap tetején. Tedd a vizet a vízforraló kannába, és forrald fel.


Kávéház


Gőzölgő művészet
Imádom a kávét! Ez nem kétség. Kedvenc időtöltéseim közé tartozik a kávézókban való ücsörgés barátokkal, egy csésze valami jóféle fekete társaságában és csak bámulni a világot és beszélgetni.


Gyógyító kávé?

Holland kutatók statisztikát készítettek 17000 ember kikérdezésével, és arra a következtetésre jutottak, hogy aki legalább 7 csésze kávét megiszik egy nap, annak fele annyi esélye van a cukorbetegség kialakulására

Mixbár


Nyári borkocsonya
A recepthez hasznalhatsz Rose bort es az epren kivul malnat is. Ez a kellemes, udito desszert kivaloan alkalmas nyari kerti party-k, sutogetos barati osszeroffenesek levezetesere. Alkoholtartalma miatt jo eszkoz a jo hangulat megterettesehez is.


Nyári Pimm's Koktél
Amikor első alkalommal kóstoltam ezt a frissítő koktélt, szinte sokkolt az ízek csodálatos kavalkádja. Legjobban ahhoz tudnám hasonlítani az érzést, mint amikor életemben első alkalommal csókolóztam, vagy Ervinnel kipróbáltuk hogyan is gyorsul egy Subaru Impreza WRX.